Vintage kleding is in opkomst

wollen trui

De tijd waarin iedereen naar de kledingwinkel ging voor nieuwe kleding lijkt voorbij. Tegenwoordig is het hip om vintage kleding te scoren! Vintage kleding (ook wel een chique benaming voor ‘tweedehands kleding’) is letterlijk als eens gedragen door iemand anders. Doordat iemand anders het al heeft gedragen, betaal je er niet de hoofdprijs voor. In deze blog bespreken we 2 online marktplaatsen waar je goed en goedkoop aan vintage kleding kunt komen. 

Wil je helemaal besparen op je kledingkast? Maak dan zelf je eigen kleding. Als je een beetje handig bent met een naaimachine moet het je zeker lukken om je eigen trui te maken. Koop allereerst de juiste stoffen in. Katoen bijvoorbeeld. Of ga je liever voor spijkerstof?

Vinted

Vinted is een app waarbij je zowel vintage kleding kunt kopen als verkopen. Het aanbod is echt reuze! Vinted is namelijk internationaal. Je ziet niet alleen het aanbod vintage kleding in Nederland, maar ook in andere landen. Zo kan het zijn dat je een prachtige trui van Dolce & Gabbana scoort (voor een fractie van de nieuwprijs) via een Fransman. 

Vinted is makkelijk in gebruik. Middels diverse filters vind je snel de kleding waar jij naar op zoek bent. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op merk, prijs, kleur, maat en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Marktplaats

Marktplaats is in Nederland erg populair. Daarom is er ook veel vintage kleding op Marktplaats te vinden. In gebruik is Marktplaats een stuk minder handig dan Vinted, maar het is zeker de moeite waard om Marktplaats ook in de gaten te houden. 

Jouw mening? 

Heb jij al eens vintage kleding gekocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *