polo Ralph Lauren

Wist je dat het merk polo ralph lauren is opgericht in New York, verenigde staten? Het merk bestaat inmiddels al bijna 100 jaar lang en heeft veel veranderingen over de tijd meegemaakt. Het merk heeft als doel om de stijl van Amerikanen te vernieuwen zonder hierin al te extreem zijn. Zo biedt het merk tegenwoordig bijvoorbeeld diverse dassen, tassen, en ook veel verschillende accessoires aan. Verder is dit merk altijd een relatief veilige keuze ten opzichte van andere designers aangezien veel van de kledingstukken een moderne look hebben, maar niet te extravagant en niet al te extreem zijn. Wanneer jij een kledingstuk van dit merk aanschaft is de kans groot dat deze over jaren nog steeds in de mode is.

Bijna verdwenen

In de jaren 90 ging het zo slecht met het merk dat ze bijna bankroet gingen. De eigenaar was namelijk aan het herstellen van een tumor en hierdoor miste het bedrijf de visie en ook de leiding van de heer Lauran, wat een zeer grote impact heeft op de visie en de toekomst van het bedrijf. In die tijd sprong de bank Goldman Sachs bij, en later zou de eigenaar deze aandelen weer terug kopen. In de jaren die hierna volgde herstelde Lauren helemaal en werd hij ook weer CEO. Daarnaast ging het bedrijf ook naar de beurs in 2007 wat een zeer goede zet is geweest.

Omzet

Het bedrijf heeft sinds zijn beursgang in 2007 elk jaar een goede omzet. Zelfs toen er een economische crisis was bleef het merk rechtop staan. Zo zijn er op dit moment duizenden winkels wereldwijd die producten van Ralph Lauren verkopen. Het merk heeft dan ook nog steeds een jaarlijkse omzetten die in de miljarden loopt, en het merk heeft zich ook echt ontwikkeld tot een merk voor iedereen. Zo biedt het merk producten aan in diverse smaken en is het ideaal geschikt voor diverse generaties.