Podologische schoenen

Mijn naam is Henk en ik ben werkzaam in de podologische hoek. Als ik hierover begin tegenover mensen kijken ze me meestal raar aan. Een persoon heeft zelfs gezegd dat ik een viespeuk ben! Ik heb geen idee waar dat over gaat, maar ik focus me op de manier waarop mensen lopen. Specifiek kijk ik naar de vorm van hun voeten en hoe dit hun leven beinvloed. Ik schrijf deze blog omdat veel mensen zich niet realiseren dat het hebben van kromme voeten, grote platvoeten of licht gedraaide voeten een wereld van verschil kan maken in hoe je dagelijks beweegt, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Waarom heb ik dit beroep gekozen vraag je je misschien af? 

Waarom podoloog?

De voornaamste reden is dat ik lange tijd last had van lopen. Ik had tijdens het lopen niet eens zozeer last van mijn voeten, maar van mijn rug. Ik snapte niet hoe het kon dat ik twintig was en dat mijn rug zo veel zeer deed! Ik besloot onderzoek te doen naar mijn rug. Als het langer zo door zou gaan liep ik al als een opa van 80 terwijl ik net uit mijn tienerjaren was gegroeid! Na wat onderzoek belandde ik via via bij een medisch consult wat een afspraak voor mij kon regelen bij een podologische instelling. Het bedrijf waar ik op die zekere donkere donderdag heen fietste bevond zich in de Hoven, in Delft. 

Een apart advies

De medewerkers vroegen of ik mijzelf kon ontspannen en een normale staande houding aan kon nemen. Dat deed ik, en nog geen seconde later riep de stagiair van het team al uit: “Ik zie het al, mag ik het zeggen!” Ik keek haar verbaast aan, hoe kon ze nu al weten wat er aan de hand was? Ik stond slechts een seconde stil. De arts, onder wie de stagiair stage liep vroeg mij om te gaan zitten en legde uit hoe het zat. Ik had een holle rug, die werd in vrijwel 99% van de gevallen veroorzaakt door het hebben van platvoeten. Dat betekende dat mijn enkel zich naar binnen toe draaide. Ik had door de opbouw van mijn voeten als het ware X benen. Maar wat kon ik hier aan doen? De arts adviseerde mij te kijken naar Nubikk schoenen, deze ondersteunen je voeten beter als je last hebt van platvoeten. De stagiair volgde hierop met een luide gil: “Ja, kijk bij Nubikk dames, dat zijn echt was schoenen voor jou!” , riep ze luidkeels uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *