Plafondlampen en wandlampen

Het gebruik van LED-plafondlampen en wandlampen kan als een zeer nuttige en essentiële keuze worden beschouwd. De introductie van deze specifieke lichtpunten die geplaatst worden in bepaalde ruimtes van huis, kantoor of bedrijven, kan een uitstekende oplossing blijken te zijn die noodzakelijk en tegelijkertijd ook origineel is.

Wat is het verschil tussen plafondlamp en wandlamp?

De plafondlamp zijn soorten lampen die direct aan het plafond worden gemonteerd. De soorten lampen die niet direct aan het plafond hechten, kunnen we definiëren als hanglampen of kroonluchters.

De wandlampen zijn een soort lampen die verticaal op de muur worden gemonteerd.

De plafondlamp hebben het kenmerk dat ze veelzijdige producten zijn en kunnen daarom, net als de wandlampen, ook als verlichtingssystemen op verticale wanden worden gebruikt.

Omdat het producten zijn die geschikt zijn voor elk type behuizingsstructuur, kunnen de plafondlampen en wandlampen in elke omgeving worden geïnstalleerd en zijn ze zowel binnen als buiten geldig.

Hoe kies je de beste wandlamp voor binnen en buiten?

Het belangrijkste verschil dat binnenlampen onderscheidt van buitenlampen is de zogenaamde beschermingsgraad. In feite moeten buitenlampen noodzakelijkerwijs de initialen IP hebben, die de eigenschappen aanduidt die geschikt zijn om vaste en vloeibare stoffen te weerstaan. Om deze reden is het belangrijk om zorgvuldig het type plafond- of wandlamp te evalueren dat in een buitenomgeving moet worden geplaatst, met een beschermingsgraad van minimaal IP54.

Voor meer informatie over de beschermingsgraad en om met meer zorg de gewenste producten te kunnen kiezen, raden wij je aan onze praktische gids over de IP-beschermingsgraad te raadplegen. Bij de beoordeling van de aanschaf van een wandlamp, zowel binnen als buiten, komen dus verschillende factoren kijken. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de keuze voor een lamp met geïntegreerde LED of met een verwisselbare LED-lamp, afhankelijk van jouw behoeften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *