Lenzenvloeistof kopen: zo vind je het beste product

Wil jij lenzenvloeistof kopen, dan is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. De lenzenvloeistof heeft direct invloed op het draagcomfort en op de gezondheid van je ogen. Je opticien kan na een oogonderzoek zien wat de huidige staat van je ogen is en welke soorten vloeistof daar bij passen. Vervolgens is het aan jou om uit te proberen welk product de beste resultaten geeft. Er zijn een groot aantal verschillende soorten lenzenvloeistof om te kopen, voor allerlei soorten lenzen en ogen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je een product uitkiest dat voor jou het beste draagcomfort geeft en waarvan de opticien weet dat het je ogen niet beschadigt. Met de informatie beneden kom je dan vast tot een uitstekende keuze.

Een lenzenvloeistof kopen voor jouw type lenzen

De eerste selectie die je maakt is door te kiezen voor een vloeistof die past bij het type lenzen dat je draagt. Er is vloeistof speciaal voor harde lenzen, vloeistof speciaal voor zachte lenzen en er bestaat ook vloeistof voor beide. Omdat je de lenzen ’s nachts in de vloeistof bewaart en deze daar onderhouden worden, is het erg belangrijk dat je lenzenvloeistof gaat kopen die aansluit bij het soort lens dat je hebt.

Past het product bij jouw type ogen?

Voordat je een merk lenzenvloeistof gaat kopen en gebruiken, maak je een afspraak met je opticien. Deze onderzoekt je ogen en kan aangeven welke soort ogen je hebt. Als jij bijvoorbeeld droge ogen hebt, dan is het verstandig om een vloeistof te kiezen die je lenzen beter hydrateert. Sommige producten laten zelfs een vochtig laagje achter op de lenzen zodat ze je droge ogen niet irriteren. Het is ook mogelijk dat je gevoelige ogen hebt. Dan kun je een lenzenvloeistof kopen met een natuurlijke pH-waarde. En ben je allergisch voor de conserveringsmiddelen in de vloeistof, dan zijn er opties die werken op basis van waterstofperoxide. Je opticien kan je al veel vertellen over het soort vloeistof dat bij jouw type ogen past.

Uitproberen tot je tevreden bent

Nu je weet welke producten geschikt zijn voor jouw lenzen en ogen, is het een kwestie van lenzenvloeistof kopen en uitproberen. Koop wat reisverpakkingen en gebruik die om een bepaalde vloeistof een week of twee uit te proberen. Het is belangrijk dat je niet te snel opgeeft, want soms moeten je ogen nog aan de lenzenvloeistof wennen. Na twee weken weet je wel wat je van de vloeistof vindt en of de situatie voor jou is verbeterd of verslechterd.

Nog even langs de opticien

Nadat je een product hebt gevonden dat je bevalt, ga je nog even langs je opticien. Deze kan je vertellen of de vloeistof de gezondheid van je ogen beïnvloedt en of het veilig is om te gebruiken. Pas als je opticien aangeeft dat je kunt overstappen, kun je grotere hoeveelheden lenzenvloeistof kopen. Online vind je vaak interessante volumekortingen. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *