Het polo shirt als super alternatief

Het poloshirt is een super alternatief voor vele mannen. Je voelt jezelf er net zo gekleed in als in een overhemd en het is net zo nonchalant als een T-shirt. De Britten importeerden de populaire polo shirts aan het einde van de negentiende eeuw uit India. Het werd wereld beroemd dankzij René Lacoste. Deze Franse tennisster uit de jaren twintig liet speciaal voor zichzelf een polo shirt maken dat gebaseerd was op het hemd van de polospelers. Dat is een soepele vorm met een zachte, platte kraag en een korte knooplijst op de borst. Binnen enkele jaren werden de polo shirts met de krokodil van de textielondernemer René Lacoste een zeer populair heren polo shirt. In de jaren zestig werd het opgenomen in de vrijetijdscollecties en in de jaren tachtig groeide het uit tot een statusartikel. In de winter wordt ook graag een polo shirt met kraag gedragen door de mannen meestal heeft dit shirt dan lange mouwen.

Combineren van polo shirts

Zorg ervoor dat je polo shirt of rugby shirt op de schouders valt, niet eroverheen. De lengte valt nét over de broeksband. Neem altijd een paar basis kleuren, dat maak combineren gemakkelijk. Kies een donker blauwe polo, een grijze of wit en zwart voor de wat nettere gelegenheden. Maar vul deze aan met andere frisse en vrolijke kleuren zoals rood en oranje om juist een mooie zomerdag tegemoet te gaan. Draag jouw polo shirt op een jeans, chino of korte broek en maak jouw outfit af met een paar stoere of nette sneakers.

Soorten stof voor polo shirts

Belangrijk is de weving van de stof, je hebt polo shirts in Jersey wat een verzamelnaam is voor een groep stoffen met bepaalde breibinding. Voordeel van Jersey is dat het luchtig is en zeer flexibel meebeweegt. Daarnaast is er ‘Pique’ een weefsel van katoen met een ingeweven patroon van verhoging. Deze stof ziet er voller uit maar blijft ademend. Pique is een veelvoorkomende weefsel bij polo shirts voor heren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *