Fashion uit de natuur

Scandinavische invloeden zijn overal te zien tegenwoordig. In meubilair worden kleuren uit de natuur gebruikt in combinatie met het minimalisme wat erg populair is geworden de laatste jaren. Ook in kleine prulletjes, accessoires en sierraden komt het natuurlijke minimalisme naar voren met die kenmerkende Scandinavische uitstraling. Deze rustgevende uitstraling kun je zelf ook uitstralen. 

Typisch Scandi

Mode en hoe je jezelf kleedt zijn manieren om te laten zien wie je echt bent, hoe je wil dat anderen je zien en om je zelfverzekerd en uniek te voelen. Bij de typische alomvattende Scandinavische stijl komt stoer samen met rust, maar wat maakt deze stijl nou zo herkenbaar als het gaat om fashion?

Wat meteen opvalt als iets wat wij hebben overgenomen uit het noorden, is minimalisme in onze life- en kledingsstijl. Simpele shirts en broeken zonder patroon worden gedragen om andere details in je outfit te laten opvallen. Dit is wat minimalisme zo sterk maakt wat betreft fashion. Net als dat een schilderij het oog leidt naar haar lichtste punt, of een plant een bloem openklapt om de werkbij hiernaartoe te leiden, doet een minimalistische outfit dat ook met bijvoorbeeld accessoires.

Het tweede wat je vaak tegenkomt in de Scandinavische mode, is het toepassen van een monochrome kleurenschaal. Dit wil zeggen dat je één kleurenthema hebt, vaak gaat het om kleuren die terugkomen in de natuur. Je draagt dan bijvoorbeeld een bordeauxrood jasje op een iets minder fel, bordeauxrode chino of paar schoenen. 

Als een nymf

Numph, genoemd naar de mythen over prachtige nymfen die zich verstopten in de bossen van Scandinavië, is een merk dat veel waarde hecht aan juist de sterke en onafhankelijke kant van de vrouw. Hun kleding heeft veel natuurlijke kleuren, maar ook fellere kleuren om jouw creativiteit door te laten schijnen. 

Een vleugje Frankrijk

Geïnspireerd door Coco Chanel, maakt het merk Co Couture kleding waarin het minimalisme van het noorden en de Franse, romantische élégance gecombineerd worden. Pastelroze jurkjes met bishop-mouwen geven het gevoel alsof je een parissiène bent of blousjes met ruffle-kragen welke je niet oubollig, maar juist elegant weten te maken. 

Co Couture blijft natuurlijk een Deens merk en daarom bestaat hun lijn niet alleen uit lieve franse topjes en jurkjes, maar ook cargo- en spijkerbroeken, blazers en casual tee’s. Zo heb je een mix van zelfstandigheid én gevoeligheid.

Modebewuste stijl

Minimalisme en een rustige stijl hoeven niet saai te zijn. Alleen een wit shirt lijkt misschien wat saai, maar de combinatie met andere kledingstukken, kleuren of patronen kun je je outfit heel interessant en modebewust maken! Dit weet de mode uit Scandinavië overtuigend te laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *