Alles over het horloge merk Seiko

seiko horloge

Er zijn heel wat merken als het gaat om horloges, sommige bekender dan andere. Eén van de bekendste merken onder de horloge is Seiko, dit merk is over de hele wereld bekend. Het merk Seiko is een Japans merk en ze produceren horloges met een innovatief, modern en stijlvol karakter. Verder zijn de Seiko horloges ook onderscheidend door hun tijdloze en klassieke uiterlijk. Zo werken ze met materialen als titanium, leer en edelsteen. De horloges zijn er in vele soorten, namelijk van betaalbare opties tot luxe varianten en van klassiek tot technologische geavanceerde horloges. Het merk Seiko bestaat al meer dan 130 jaar, dus het kent een hele geschiedenis.

De geschiedenis van Seiko horloges

Het merk is in 1881 opgericht door Kintaro Hattori. Toen hij 21 jaar was opende hij in het centrum van Tokyo een winkel waar hij klokken repareerde van bewoners. Doordat de winkel erg goed loopt wordt er in 1892 al een fabriek geopend waar niet alleen meer klokken worden gerepareerd, maar ook bedacht en gemaakt! De fabriek krijgt de toepasselijke naam “Seiko-sha”, wat “het huis van precisie” betekent. In 1895 wordt er in Seiko-sha het eerste zakhorloge geproduceerd, waarna in 1899 de eerste wekker volgde.

Het bedrijf had een goede start en ontwikkelde zich met snelle vaart tot de Grote Kanto aardbeving in 1923 vrijwel alles verwoestte. Door deze aardbeving zijn er toen 1500 klokken en horloges vernield, wat een grote tegenslag was. Echter gaf Kintaro Hattori niet op, hij beloofde dat hij alle verwoeste uurwerken zou vervangen. Tot ieder zijn verbazing hield hij zich aan zijn woord, dit zorgde ervoor dat hij de harten van het grote publiek won. Hierdoor werd er binnen een jaar na de ramp een nieuw horloge door Hattori ontwikkeld en geproduceerd. Het horloge was geïnspireerd op een prototype dat de ramp had overleefd. Dit stond symbool voor een nieuwe start van het bedrijf en kreeg daarom de naam Seiko. Het horlogemerk Seiko was daarmee echt geboren.

Seiko dames- en herenhorloges

Het merk Seiko is zowel voor mannen als vrouwen geproduceerd en is dan ook bij beide doelgroepen erg populair. Kijkend naar de Seiko dameshorloges kenmerken zich door een een klassiek-sportieve uitstraling, met kleine uurwerken en smalle horlogebandjes. Een kenmerk van de herenhorloges van Seiko is dat ze vaak zijn voorzien van technische extra’s. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een kompas of bijvoorbeeld de datum die in het horloge is verwerkt. Verder zijn er ook veel GPS horloges en kinetische horloges.

Ben je nu opzoek naar een Seiko horloge? Neem dan vooral een kijkje op Excluso.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *